Spela tennis

I Bäsna har tennisplanen funnits sedan 1957. Alla som är medlemmar i IK Segro spelar gratis på banan, övriga betalar per gång. Läs om priser, betalning och hur det går till att boka banan här.

Bäsna Open

Bäsna Open är en turnering som genomförs av tennissektionen sedan 1971 med endast ett avbrott i början på 2000-talet. Turneringen har de senaste åren vuxit i omfattning och har aldrig varit större trots tennisens vikande intresse generellt i landet. Deltagare från Malung i väster, Ludvika i söder, Säter i öster och Falun i norr plus lite deltagare från Stockholmsområdet och så klart Bäsna brukar utgöra en normal flora av spelare varje år. Läs mer om turneringen och hur du anmäler dig här.

Tennisträning för barn

IK Segro tennissektion bedriver varje år tennisträning för barn med start första eller andra helgen i maj beroende på väderlek. Träningen genomförs på måndagar och pågår fram till midsommarveckan. Träningarna bedrivs i tre pass där barnen är indelade i grupp efter ålder.
För grupp 1 delas planen in i fyra mindre banor och mjuka långsamma bollar används. För grupp 2 sker träningen (om gruppen anses ha tillräcklig spelstyrka) på fullstor plan med hårda bollar. Grupp 3 spelar på fullstor plan.

Grupp 1: 7-9 år, 17:30-18:15
Grupp 2: 10-12 år, 18:15-19:00

Prova-på-tennis för barn

Prova-på-tennisen riktar sig till de allra minsta barnen som är 6 år. Verksamheten genomförs veckan efter midsommar, måndag till och med torsdag, på Bäsna tennisplan. Planen delas in i fyra mindre banor och mjuka långsamma bollar används. Träningen håller på mellan 17:30 och 18:15.

Tennissektionen

Tennissektionen utgörs för närvarande av:

Peter Andersson, ordförande
Anders Kämpe, kassör, sekreterare
Markus Wikman, ledamot
Lars Nylén, ledamot