Bäsna Open är en turnering som genomförs av tennissektionen sedan 1971 med endast ett avbrott i början på 2000-talet. Turneringen har de senaste åren vuxit i omfattning och har aldrig varit större trots tennisens vikande intresse generellt i landet. Deltagare från Malung i väster, Ludvika i söder, Säter i öster och Falun i norr plus lite deltagare från Stockholmsområdet och så klart Bäsna brukar utgöra en normal flora av spelare varje år.

Turneringen vänder sig till alla spelare oavsett nivå, så vem som helst kan kan vara med. All aktuell information finns i gruppen “IK Segro tennis – Bäsna” på Facebook. Men för den som inte har Facebook går det bra att anmäla sig till turneringen varje år innan 25 maj om man vill vara säker på att få vara med.

Anmälan
Turneringen Bäsna Open genomförs i både singel och dubbel. Spelarna och paren delas in i divisioner baserat på spelstyrka där alla möter alla en gång vilket utgör en grundserie. Efter avslutad grundserie tillämpas ett slutspel för att kora årets segrare i såväl singel som dubbel. Under en helg kring mitten av september genomförs finalspelet både i singel och dubbel där tennissektionen anordnar fika och korvgrillning samt prisutdelning till alla divisionssegrare.

Speldatum
Bäsna Opens grundspel genomförs från slutet av maj till ungefär i mitten av augusti beroende på divisionstillhörighet. Kontrollera slutdatum för respektive division på anslagstavlan vid tennisplanen. Du kontaktar själv motståndare och bokar in matcher inom perioden. Alla matcher spelas gratis på Bäsnas grusbana såvida inte särskilda önskemål föreligger. Detaljer om tävlingsregler finns publicerade i samband med att turneringen startar. Matcherna i slutspelet sker i samförstånd mellan tävlingsledningen och berörda spelare.

Anmälningsavgift:
Gör anmälan i två steg genom att först Swisha anmälningsavgiften och därefter medlemsavgiften, såvida du inte redan betalat din medlemsavgift till IK Segro tidigare under året.
Anmälningsavgift är 100 kr/person i singel och 100 kr/person i dubbel. Ungdomar under 18 år (räknat på kalenderår) betalar 50 kr för singel och 50 kr för dubbel.
Swisha: 072-143 93 51 Ange namn, singel och/eller dubbel. Om du även betalar för din dubbelpartner, namnge då aktuell person.

Medlemskap i IK Segro krävs för att få spela på banan – kostnad 100 kr/år.
Swisha: 072-143 93 51 Ange namn och personnummer.

Mer info om anmälan eller övriga frågor kontakta:
Lars Nylén 0243-23 05 51
Markus Wikman 070-749 16 28
Anders Kämpe 072-143 93 51
Peter Andersson 072-321 17 97

IK Segro Tennissektion